ÇEREZ POLİTİKASI

Home - ÇEREZ POLİTİKASI

İşbu Çerez Politikası (kısaca “Politika” olarak anılacaktır.); HACETTEPE TEKNOKENT TEKNOLOJİ TRANSFERİ AR-GE DANIŞMANLIK ENERJİ SAĞLIK ÇEVRE İLETİŞİM SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (kısaca “HT-TTM” olarak anılacaktır) tarafından yürütülen internet siteleri,  mobil platformlar, üçüncü parti programlar veya internet siteleri üzerinden erişilen, kullanılan platformlar için geçerlidir.

Çerezler aracılığı ile kişisel veri toplanması mümkün olmakla birlikte, çerezler aracılığıyla toplanan her türlü veri kişisel veri niteliği taşımayabilecektir. Bu nedenle çerezler aracılığıyla elde edilen verilerin ancak Türk Hukuku çerçevesinde kişisel veri teşkil ettikleri ölçüde, işbu Politika ve Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) kapsamında işleneceği/muhafaza edileceği yahut silineceği dikkate alınmalıdır.

1. Çerez Tanımı ve Kullanım Amacı

Çerez, bir siteyi ziyaret ettiğinizde sitenin bilgisayarınıza veya mobil cihazınıza kaydettiği küçük boyutlu bir metin dosyasıdır. Çerez, bir internet sitesinin düzgün bir şekilde çalışmasını, kullanıcı deneyiminin iyileştirilmesini, sitenin geliştirilmesini, daha uygun, ilgiye dayalı reklam sunulmasını sağlar. Çerez kullanımının amacı, kullanıcının ilgisini çekmeyecek, gereksiz reklam gösterimine engel olarak  Site deneyimini daha kaliteli hale getirmektir.

2. Çerez Vasıtası ile İşlenen Bilgiler

Site’ye hangi siteden gelindiği ve Site’den sonra hangi sitenin ziyaret edildiği, kullanıcıların coğrafi konumları, sitede yer alan reklam banner’larına tepkileri, kullanıcının Site’ye ve iş ortaklarının sitelerine kendi isteğiyle vermiş olduğu kişisel bilgiler, site üzerinde gerçekleştirilen tercihler, sosyal paylaşım sitelerinde Site ve iş ortaklarımızın sayfaları ile ilgili hareketler alınabilecek ve işlenebilecektir. Site’ye ve iş ortaklarının sitelerine vermiş olduğunuz üyelik bilgileriniz, burada belirlenen amaçlarla Site veya iş ortakları tarafından alınabilir ve işlenebilir. Sosyal paylaşım sitelerinden belirli aplikasyonlar (uygulamalar) aracılığıyla veri alınıp işlendiğinden, hangi verilerinizin işleneceğinden aplikasyon için verdiğiniz onay kapsamında haberdar olabilirsiniz. İlgili aplikasyona onay vermeyerek, yine sizin belirlediğiniz kapsamdaki kişisel verilerinizin işlenmesine engel olmanız mümkündür.

3. Çerez Türleri

Çerezler farklı sınıflandırma çeşitleri uyarınca, farklı türlerde görünebilirler.

a. Oturum Çerezleri: Oturum Çerezleri, internet sitesini kullanımınız sırasında geçerli olan çerezlerdir ve bu çerezler web tarayıcı kapatılıncaya kadar geçerliliklerini korurlar.

b. Zorunlu Çerezler: Zorunlu Çerezler; İnternet sitesinin düzgün bir şekilde çalışabilmesi, kullanıcıların sitede gezinme ve site özelliklerinden yararlanması  için kullanımı mecburi olan çerezlerdir. Zorunlu çerezler anonim niteliktedirler.

c. Kalıcı Çerezler: Kalıcı Çerezler, tarayıcınızda saklanan ve tarafınızdan silininceye dek veya son kullanım tarihine kadar geçerliliğini koruyan çerezlerdir.

d. İşlevsel ve Analitik Çerezler:  İşlevsel ve Analitik Çerezler, Tercihlerinizin hatırlanması, internet sitesinin etkin şekilde kullanılması, sitenin isteklerinize cevap verecek şekilde optimize edilmesi vb. amaçlarla kullanılan ve siteyi nasıl kullandığınız hakkında verileri içeren çerezlerdir. Nitelikleri gereği bu türdeki çerezler kullanıcı adı ve benzeri kişisel verilerinizi içerebilir.

e. Ticari Çerezler:  Ticari Çerezler; ilgi alanlarınız ve seçimleriniz doğrultusunda hedeflediğiniz ürün/içeriğe benzer nitelikli olanların sunulması ve daha gelişmiş, kişiselleştirilmiş bir reklam portföyü sunarak kullanım deneyiminizi artırmaya yarar.

Yukarıda yer verilmiş olan oturum, kalıcı, işlevsel ve analitik ve ticari çerezlerin arka planda tutulma süresi yaklaşık 2 (iki) aydır. Şahıs internet tarayıcısı ayarlarından bu süreye ilişkin gerekli ayarlamalar yapılabilir. İşbu ayarlardan kaldırılma işlemi internet tarayıcısı bazlı değişebilmektedir.

f. Üçüncü Parti Çerezler: HT-TTM internet siteleri/mobil uygulamaları/mobil internet siteleri üçüncü parti halinde; güvenilir, tanınmış reklam sağlayıcıları ile çalışmaktadır. Üçüncü parti hizmet sağlayıcılar size özel reklamları sunabilmek için kendi çerezlerini yerleştirmektedirler. Üçüncü parti tarafından yerleştirilen çerezler internet sitelerinde ziyaretçilerin gezinme bilgilerini toplar, işler ve nasıl kullandıklarını analiz eder.

4. Çerez İzinleri

HT-TTM internet siteleri/mobil uygulamaları/mobil internet sitelerini kullanmanız neticesinde, çerezlerin Politika çerçevesinde, Politikaya uyumlu olarak kullanılmasına onay vermiş olursunuz. Elektronik cihazınızda Çerez uygulamalarını kabul etmek istememeniz halinde, Çerez uygulamasını reddedebilirsiniz. Çerezleri reddetmeniz durumunda internet sitemiz veya mobil uygulamalarımız gerektiği gibi çalışmayabilir veya talep ettiğiniz hizmetlerin sunulması sırasında aksaklıklar meydana gelebilir.

5. Bilgilendirme

Çerezlerin kullanımına ilişkin bilgilendirme, HT-TTM internet siteleri/mobil uygulamaları/mobil internet sitelerine yapılacak ilk ziyarette açılır pencere ile verilecek olup, bu pencereyi kapattığınızda işbu Çerez Politikası’nı kabul etmiş sayılacaksınız.

6. Çerez Yönetimi

HT-TTM internet siteleri/mobil uygulamaları/mobil internet sitelerinde kullanılmakta olan Çerezler devre dışı bırakılana kadar; depolanmış olan çerez verilerinin temizlenmesi mümkündür. Bu ayarların yeri, kullandığınız tarayıcıya göre değişmektedir. Bilgisayarınızda halihazırda bulunan çerezleri silebilir ve internet gezgininize çerez kaydedilmesini/yerleştirilmesini engelleyebilirsiniz.

İnternet tarayıcıları çerezleri otomatik olarak kabul edecek şekilde ön tanımlıdır. Çerezleri yönetmek tarayıcıdan tarayıcıya farklılık gösterdiğinden ayrıntılı bilgi almak için tarayıcının veya uygulamanın yardım menüsüne bakabilirsiniz.

Örneğin;

“Google Chrome -> Ayarlar -> Gelişmiş -> Gizlilik ve Güvenlik -> Site Ayarları -> Çerezler ve Site Verileri -> Sitelerin çerez verilerini kaydetmelerine ve okumalarına izin ver” seçeneği ile yönetebilirsiniz.

“Internet Explorer -> Ayarlar -> İnternet Seçenekleri -> Gizlilik -> Gelişmiş ayarlar” menüsünden yönetebilirsiniz.

Çerezleri silmeyi tercih ederseniz ilgili web sitesindeki tercihleriniz silinecektir. Ayrıca, çerezleri tamamen engellemeyi tercih ederseniz’a ait web siteleri dahil olmak üzere birçok web sitesi ve dijital platform düzgün çalışmayabilir.

7. Değişiklik

HT-TTM’nin; işbu Politika’da kullanıcılarına veya internet sitesi ziyaretçilerine bildirmeksizin değişiklik yapma hakkı saklıdır.